VERKSTÄDER OCH KURSRUM 

 

BOKA.SE

LOKALEN använder bokningssystemet BOKA.SE. För att kunna boka verkstäder och kursrum hos oss behöver du vara lokalmedlem och vi i styrelsen behöver ge dig behörighet till bokningssystemet. Skriv till oss och berätta om den verksamhet/aktivitet du vill bedriva hos oss och se till att du har betalat medlemsavgiften för detta år så ger vi dig åtkomst till bokningssystemet på BOKA.SE. 

 

Kursrummet går att boka utan att vara medlem men då till ett betydligt högre pris, så tveka inte att bli del av LOKALEN!  

När du bokar hos oss via BOKA.SE får du ett användarkontrakt med de regler och riktlinjer som gäller för alla som arbetar och skapar på LOKALEN. Det är viktigt att läsa genom och godkänna dessa, av respekt för varandra vår arbetsmiljö, säkerhet och trevnad. 

 
VERKSTÄDERNA 

Våra verkstäder befinner sig en trappa ned i nära anslutning till kök och toalett. I verkstäderna finns i dagsläget möjlighet att jobba med keramik och grafik. Keramikverkstaden är fullt utrustad med drejskiva och keramikugn. Lera finns till försäljning.Grafikverkstaden ger möjlighet till mindre koppar och linoleumtryck samt screentryck. Medlemmar kan även boka in sig i verkstäderna för att måla. Vi håller även på att bygga upp en textilhörna med möjlighet till att använda symaskiner osv. Mer info om det kommer snart.
 

Verkstäder - villkor och priser:

För att komma och arbeta i keramikverkstaden eller grafikverkstaden måste man komma på ett verkstadsintro. Efter det kan man antingen bli verkstadsmedlem för 500kr/mån. Då får man full tillgång till verkstaden alla dagar i veckan i mån av plats. Eller så betalar men ordinarie medlemskap om 250 kr om året. Då kan man boka in sig på enstaka pass om 100 kr per tillfälle (4 timmar). Observera att oavsett medlemsskap behöver man alltid boka sitt pass på BOKA.SE. 

KURSRUM

Kursrummet är LOKALENS allaktivitetshall.Här går det att hålla i kurser och workshops, arrangera större utställningar, föreläsa, hålla presentationer och föredrag. Vi planerar också att bygga om så att det blir bättre anpassat till dans, musik och framträdanden så som mindre teaterpjäser och spelningar. Medlemmar får använda rummet fritt om det står tomt och inte är bokat.​ 

Kursrummet - priser:

Ett pass - 4 timmar: 300:- för medlemmar, 500:- , för ickemedlemmar 

Två pass samma dag - 8 timmar: 500:-  för medlemmar, 700:- för ickemedlemmar 

Tre pass samma dag -  12 timmar: 700:- för medlemmar,1000 :- för ickemedlemmar

UNDERLANDET SCEN/KLUBB

Vi har ett öppet scenrum i vår källare- i underlandet där vi bland annat planerar vin & jazzkvällar. Maila oss på lokalen.kulturverkstad@gmail.com för bokning och förfrågningarom du är intresserad av att arrangera något!

Samma priser gäller för UNDERLANDET som för KURSRUMMET!

ATELJÉER OCH ARBETSPLATSER

Hos oss finns fem ateljéer för uthyrning. Tre ateljéer ligger på Drottninggatan 5 i anslutning till Galleri kursrum och övriga sociala ytor. Två ateljéer ligger i LOKALENS Annex på Sveagatan 2, alldeles om hörnet. Annexet har egen köksdel och toalett. 

Drottninggatan 5: 

Ateljé ett och två har fönster ut mot gatan medan ateljé tre har mindre fönster ut mot innergården.​

Atelje 1 kan hyras enskilt eller delas av två, 13 kvm 3000:- /mån

Atelje 2 kan hyras enskilt eller delas av två, 10 kvm 2300:- /mån

Atelje 3 kan hyras enskilt eller delas av två, 15 kvm 3200:-/mån

Sveagatan 2:

Ateljéerna ligger en trappa ned med två små fönster vardera. 

Atelje A kan hyras enskilt eller delas av två- tre, 20 kvm 3000:- /mån

Atelje B kan hyras enskilt eller delas av två - fyra 20 kvm 3000:- /mån

 

Just nu finns två ateljépaltser lediga i Annexet. Först till kvarn! Om du är intresserad av att hyra ateljé kan du ställa dig i kö, mejla lokalen.kulturverkstad@gmail.com med rubriken "önskar atelje"

Vi har även olika mindre arbetsplatser på de allmänna ytorna runt i LOKALEN vilka man kan aanvända som flexiartbetsplatser, tex som Lokalmedlem aller om man som medlem bara vill boka in sig en eller boka in sig enstaka tillfällen för 100kr per tillfälle.